گزارش تفصیلی دومین همایش روز جهانی غذا

دومین همایش روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی عمومی، بهبود وضعیت تغذیه و آگاهی دادن به مسئولین و دستگاه های ذیربط جهت اصلاح سیستم های تولید، فرآوری و توزیع موادغذایی در روز 22 مهر 92 به همت پژوهشکده علوم و صنایع غذایی و نهادهای بین المللی و داخلی در مشهد برگزار شد.
این همایش با حضور دکتر احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، دکتر قربانی قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، دکتر سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و دکتر مونا نماینده فائو در ایران و بسیاری دیگر از مقامات کشوری، میزبان 400 شرکت کننده داخلی و خارجی بود.
میهمانان داخلی از دانشگاه ها، مراکز علمی- پژوهشی، سازمان های دولتی و خصوصی فعال در حوزه غذا و صاحبان صنایع در این همایش شرکت داشتند.
شرکت کنندگان خارجی از کشورهای فرانسه، کنیا، سریلانکا؛ مصر، پاکستان، تایلند، اندونزی، افریقای جنوبی و بنگلادش در این همایش حضور داشتند.
در حاشیه همایش ضمن حضور برخی از حامیان در نمایشگاه جانبی، گوشه ای از دستاوردهای پژوهشکده علوم و صنایع غذایی شامل 17 دانش فنی قابل واگذاری از جمله محصولات جدید و فناورانه، فرمولاسیون های جدید مواد غذایی، دستگاهها و تجهیزات مورد استفاده در صنعت غذا نیز ارائه شد.
22 خبرنگار از رسانه های مختلف انعکاس و پوشش خبری دومین همایش روز جهانی غذا را در رسانه های مختلف بر عهده داشتند
در طول همایش پنل تخصصی با موضوع بررسی چالش های موجود در صنعت غذا برگزار شد. از فعالان نمونه عرصه غذا تقدیر به عمل آمد و همایش با صدور بیانیه ‏ای که در 10 بند تنظیم شده بود به پایان رسید.




دومین همایش روز جهانی غذا در روز دوشنبه 22 مهرماه 1392 با قرائت قرآن کریم، ادای احترام به ساحت قدسی حضرت رضا (ع) و پخش سرود ملی رسماً آغاز شد.


در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر کدخدایی دبیر اجرایی این همایش ضمن تاکید برلزوم تخصیص یک روز در تقویم به عنوان روز ملی غذا، دستاوردهاي اولین همایش روز جهانی غذا در سال گذشته را اقدام برای اخذ كرسي غذا و ايمني و امنيت غذايي و نيز ايجاد دبيرخانه دائمي روز جهاني غذا در پژوهشكده علوم و صنايع غذايي دانست و افزود: تلاش ما در دومین همایش روز جهانی غذا تبيين نقش و اهميت مواد غذايي در سلامت جامعه، فرهنگ‌ سازي و آموزش سيستم‏هاي تهيه، توليد و مصرف براي تمام گروه‌هاي سني به ويژه كودكان و نيز استفاده از فناوري‌هاي نوين براي دستيابي به سيستم‏هاي غذايي پايدار و توجه‌دادن بخش‌هاي مختلف به مسئله امنيت غذايي در ابعاد مختلف آن و تلاش برای رفع سوء تغذیه و گرسنگی در کشور است.


پیام دکتر توفیقی سرپرست محترم وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری توسط مهندس قادری فر مشاور محترم معاون پژوهش و فناوری و مدیر کل دفتر حمایت از امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم قرائت شد. دکتر توفیقی در پیام خود روز جهانی غذا را فرصتی برای دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان حوزه تولید و عرضه غذا جهت برنامه ریزی به منظور تأمین غذای کافی و سالم دانسته و افزود امنیت و ایمنی مواد غذایی از مهمترین دغدغه های دولت در تأمین رفاه عمومی است.


دکتر احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بحث غذا را موضوعی میان رشته ای دانست که مجموعه ای از فرصت ها، پتانسیل ها و چالش ها را در بر می گیرد و بر نگاه علمی و تحقیقاتی به زنجیره تأمین، تولید و بازیابی مواد غذایی تأکید کرد.


دکتر قربانی قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم در سخنرانی خود اظهار داشت که سیاست گذاریهای کشورهای ثروتمند نقش مهمی در توسعه فقر و گرسنگی در سایر کشورها دارد و دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی را بازیگران اصلی عرصه توسعه پایدار در امنیت غذایی دانست.


مهندس فاطمی امین مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت به معرفی برنامه راهبردی صنعت، معدن و تجارت پرداخت و مهمترین چالش زنجیره تامین غذا را مباحث اقتصادی و مدیریتی صنعت غذا دانست.


دکتر مونا نماینده سازمان خواربار و کشاورزی در ایران در گزارشی در خصوص وضعیت ناامنی غذایی در جهان تعداد افرادی که در جهان از گرسنگی مزمن رنج می برند را 842 میلیون نفر اعلام کرد و اظهار داشت مقابله با سوء تغذیه نیازمند اقدام یکپارچه و مداخلات تکمیلی در بخش کشاورزی و سیستم غذایی، مدیریت منابع طبیعی، آموزش و بهداشت عمومی و حوزه های سیاست گذاریهای گسترده و کلان می باشد.


دکتر سعیدآبادی دبیرکل یونسکو سخنرانی متفاوتی را در این مراسم ارائه داد. ایشان با اشاره به اهمیت بحث غذا و سلامت آن از دیدگاه یونسکو گفت: آن‌چه مهم‌تر از هر بحث دیگری در این روز اهمیت دارد، توجه به کمبود غذا در بعضی از مناطق جهان، گرسنگی همنوعان ما و از دست‌رفتن بسیاری از فرصت‌های زندگی و پیشرفت و کمال برای بخش قابل توجهی از جامعه بشری است.


دکتر فاخری رئیس مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی ضعف های ساختاری داخلی و عدم تعهدهای بین المللی را بر گرسنگی و گرسنگی پنهان تاثیر گذار دانست. وی در ادامه اظهار داشت 483 میلیون مسلمان در جهان از گرسنگی رنج می برند و در بین کشورهای اسلامی تنها 10 کشور که ایران نیز جزء آنها می باشد از نظر تولید موادغذایی در وضعیت مناسبی می باشند.


دکتر کلانتری رئیس خانه کشاورز ایران ضمن تأکید بر این مطلب که تعداد واقعی گرسنگان بیش از آن چیزی است که آمارهای بین المللی نشان می دهد، دو شاخص اصلی امنیت غذایی را تولید و تأمین مواد غذایی و قدرت خرید مردم دانست. وی اظهار داشت که مسائل اقتصادی سهم مهمی در ایجاد امنیت غذایی دارد. ایشان هم چنین بحران آب و خشکسالی و اثرات زیانبار آن را بر آینده جامعه و تهدید سلامت و امنیت غذایی را مهم ترین چالش فرا روی دولت دانستند و توجه به این موضوع ملی و حیاتی را از مهم ترین امور برشمردند.


سازمان ملی یونسکو نیز طی مراسمی از دکتر کدخدایی دبیر همایش به دلیل تلاش های ایشان در حوزه غذا و مسئولیت پذیری ایشان در آگاهی دادن جامعه از لزوم امنیت و ایمنی غذایی وخطرات گرسنگی و تهدید سلامت جامعه با برگزاری همایش های سالانه روز جهانی غذا با اهدای لوح ویژه یونسکو تقدیر بعمل آورد.


دکتر صدری رئیس دفتر نمایندگی آیسسکو در ایران به عنوان آخرین سخنران برقراری ارتباط بین مراکز علمی- پژوهشی و صنعت را عاملی مهم در تأمین امنیت غذایی دانست.


در ادامه پانل تخصصی با هدف بررسی چالش های موجود در صنعت غذا برگزار شد . مباحث مطرح شده در این پانل با حضور کار آفرینان و صاحبان صنایع در خصوص زنجیره های تأمین مواد غذایی ، کاستی ها و چالشهای ناشی از بحران آب و خشکسالی ، اثرات تحریم ، گرانی ارز بر تأمین مواد اولیه مواد غذایی و به ویژه فراورده های لبنی و اثرات زیانبخش ناشی از کمبود آنها بر سلامت جامعه بود که به صورت پرسش و پاسخ برگزار گردید


بیانیه همایش که در 10 بند تنظیم شده بود توسط دکتر مسکوکی مدیر اجرایی همایش قرائت شد.
در بخش های پایانی همایش از تعدادی از فعالان و کارآفرینان موفق حوزه غذا تقدیر به عمل آمد

برگزار کنندگان:

Sponsers

حامیان: